Analysis

  ©2004 - 2023 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL | Powered By STAR SOFT design

Medicina naturala si complementara

CRISTALUL DE CUART
Cuartul este unul dintre cele mai raspândite minerale de pe pamânt, se întâlnesc cel mai adesea în vecinatatea rocilor eruptive si primare, putând avea dimensiuni foarte mari (peste 1m lungime) si prezinta un întreg spectru cromatic. În general, cuartul se prezinta sub forma unor cristale care sunt compuse dintr-o prisma hexagonala care se termina cu un vârf, la care ajung de obicei trei laturi (care formeaza heptagoane), celelalte trei laturi formând triunghiuri mai mici.
Ametistul, prin culoarea sa, simbolizeaza schimbarea starii de veghe normale, în zonele crepusculare ale constiintei alterate. Este unul dintre cele mai potrivite cristale pentru meditatie, întrucât reflecta una dintre culorile celui de-al treilea ochi si poate fi, astfel, plasat direct pe aceasta zona pentru deschiderea starii meditative. Ametistul ajuta mintea sa se linisteasca, o ghideaza spre o întelegere mai profunda, initiaza întelepciunea si întelegerea superioara. Este numit si „piatra sufletului”, deoarece îsi trimite mesajele spre acest nivel al existentei. Deoarece are un efect calmant, poate fi folosit de persoanele epuizate de munca, stresate sau aflate în stari mentale deosebite. Amelioreaza durerile de cap, linisteste anxietatea, calmeaza starile de enervare.
Cuartul rozé este util pentru chakra inimii, el patrunzând în cele mai intime camere ale acesteia, acolo unde sunt stocate toate trairile emotionale. Este destinat persoanelor care nu au simtit înca adevarata esenta a Iubirii si care nu sunt capabili sa traiasca bucuria vietii. De asemenea, acest cuart are calitatea de a întari intensitatea dinamica a puterilor terapeutice si în plus de a calma, prin vibratia roz.
Citrina este în legatura cu chakra sub-ombilicala, culoarea sa galbena stimulând sistemul fizic. Energia acestui cuart este asemanatoare cu cea solara: încalzeste, penetreaza, energizeaza, este datatoare de viata. Citrina poate ajuta persoanele foarte sensibile si vulnerabile în fata energiilor externe sau influentelor straine. Culoarea sa vibratoare, galben-portocalie, formeaza o aura protectoare, ajutând persoana sa fie mai putin susceptibila la vibratii si influente negative. Ajuta la întarirea sentimentului de încredere si siguranta.
Cuartul fumuriu este cel mai important pentru stimularea si purificarea primei chakre, are cea mai mare putere în lumina de culoare neagra. Va initia miscari ale fortelor primare în corp si inspira persoana care îl poarta sa accepte provocarea schimbarii calitatii vietii sale. Acest tip de cuart aduce forta Iubirii din chakra inimii în cea a radacinii, pentru a fi pamântata si utilizata. De aceea este benefic pentru persoanele cu depresii psihice, obosite, iesite din prezent sau care au aspiratii înalte dar sunt incapabile sa se ridice pâna la standardele lor. De asemenea, acest tip de cuart mai are calitatea de a dizolva energiile negative, pe masura ce le întâlneste.

Contiunare pe pagina urmatoare


MINERALE